BLOG.
Ce este un site web

Conform Wikipedia,un site web este grupă de pagini web multimedia (conținând texte, imagini fixe, animații ș.a.), accesibile în Internet în principiu oricui, de obicei pe o temă anume, și care sunt conectate între ele prin așa-numite hiperlinkuri. Diversele situri web pot fi create de către o organizație, o persoană particulară, instituții publice etc.
Website-urile pot fi catalogate dupa foarte multe criterii: destinatie, continut, audienta, scop, tehnologie utilizata, numar de pagini etc însă principalul factor rămâne subiectul de activitate (sau conținutul) sitului. Din punct de vedere tehnologic un site web poate fi alcătuit din orice tipuri de date și informații statice, camere de discuții, produse și servicii de vânzare, anunțuri, formulare de completat online, sunete digitalizate, clipuri video, imagini statice și animate, efecte speciale, meniuri dinamice și multe, multe altele. Vorbind la un nivel mai înalt, subiectul (tema) unui site web poate fi: un așa-numit blog, site de prezentare, catalog web, magazin online, bancă, universitate virtuală, bibliotecă, enciclopedie virtuală, revistă web, ziar web și aproape orice altceva.
Dacă la început nu s-a pus accent prea mare pe latura estetică, în zilele de azi se acordă o importanță din ce în ce mai mare nu numai conținutului de informații al unui site web, dar și esteticii, dinamicii și atractivității lui.
Există foarte multe persoane care nu pot face diferența între site-ul web și pagina web. Acest lucru este incorect, deoarece pagina web este doar un subset al site-ului web, iar un site web poate fi orice, de la o singură pagină web, la sute de pagini web legate între ele prin link-uri de navigare. Cea mai simplă definiție a unui site este ca acesta este o colectie de pagini web.
Spre exemplu:

https://www.f5.ro/ – website, unde se incarca prima pagina , aceasta de regulă fiind setată ca pagina principală

https://www.f5.ro/portofoliu – pagina web

https://www.f5.ro/termeni-si-conditii – pagina web

https://www.f5.ro/contact – pagina web

Toate aceste pagini web au ca rădăcina comună f5.ro, care acesta reprezintă un site web sau website.

Cine face o pagina web sau un web site?

Cei ce au cunoştinţe de programare îşi pot crea singuri site-ul web, însă cei pentru care limbaje precum HTML, PHP, CSS, JavaScript, MySQL… reprezintă un mister, pot apela la specialişti ce oferă servicii de web design, care se vor ocupa 100% de realizarea site-ului dorit.

Dar despre toate acestea, vom povesti într-un articol ulterior.

CATEGORII

ULTIMELE ARTICOLE

  • Ce trebuie să conțină un site de succes
  • Cât costă un site
    Depinde ce vrei de la el, care sunt obiectivele pe care vrei sa le atingi cu acest site, ce funcționalități vrei să aibă, cât este de complex, cărei piețe te adresezi (este piață locală, este piață internațională), dacă este un blog sau dacă este un site de prezentare simplu sau unul care are nevoie de exemplu de integrarea unui sistem de booking.
  • Cine poate realiza un site web
    Un site web este, din punctul nostru de vedere, cartea de vizita al unui business, a afacerii care este prezentată pe acel website.  Pe un site de prezentare, deținatorii acelui business, antreprenorii, își prezintă afacerea. Îți spun în câteva cuvinte cine sunt, cum au dezvoltat acel business, care este oferta lor.